maas-gunu

Ayın ortası gelmiş ve hala maaşınızı alamamışsanız, bu yazıyı patronunuza göndermenizi tavsiye ederiz!

Çalışanlarınızın motivasyonunun düşüşünü engellemek

Maaşları zamanında yatmayan çalışanlar, fazla mesailerini dahi alamadıkları bu düzende; ödemelerini zamanında yapamadıkları takdirde, kredi ve kredi kartı ödemelerinde faize maruz kalacak kimi zaman  ev sahibiyle tartışacaktır. Bu da doğal olarak iş yerindeki performansına yansıyacaktır. İş yerindeki performans düşüklüğü gerek sahip olunan müşterilere gerekse işe yansıyarak şirketin iş kalitesini etkileyecektir.

 Şirket içi sirkülasyonu azaltmak

Zamanında ödeme alamadığı için (hele ödemelerini iki parça halinde alıyorsa) çalışanlar başka iş fırsatlarına bakmaya başlayacaktır. Eğer şirket ödemeleri düzenli yapmama eğilimine sahipse , şirket içi bir sirkülasyon başlayacaktır. Her gelenin 2-3 ay dayandığı bir şirkette ise ne düzenden ne de verimden söz edilebilir. Doğal olarak bu konudan yine zararlı çıkan şirketin kendisi olacaktır.

 İş ahlakına uymak

Genel ahlak kurallarının iş hayatına uyarlanması olarak bakabileceğimiz iş ahlakı, insanların birbirine tüm ilişkilerde saygılı, güvenilir, dürüst ve adil davranmasıdır. Çalışanın hakkı olan emeğinin karşılığını belirtilen tarihte vermemek ise tüm bu davranışın zıttıdır.

 Marka değerini korumak

Şirketler bilinenin aksine iki tip müşteriye sahiptir: iç müşteri ve dış müşteri! Çalışanlar şirketin iç müşterisidir. Ve hiç bir şirket müşterilerinin kendi hakkında olumsuz konuşmasını istemez. Çünkü bu durum eninde sonunda marka değerini zedeleyecektir.

Çalışanlarınızın işe saat kaçta gelip gittiğini hesaplayan, sigara molalarını sayan işverenlerdenseniz, bilmeniz gereken bir şey var: verimliliğin ölçütü bunlardan hiçbiri değil. Bir çalışan işe zamanında gelip giderek hiç bir iş ortaya çıkarmayabileceği gibi 3 saat içinde verilen tüm işleri yoluna koyabilir. Verimli çalışanlara sahip olmak çoğunlukla sizin şirket politikalarınızla ilgilidir.

Ama şunu unutmayın: eğer siz çalışanınızdan işe geç gelmemesini bekliyorsanız, o da maaşının tam ve zamanında yatmasını isteyecektir. Siz sözünüzü yerinize getirmediğiniz sürece o da kendisini sürekli mağdur eden bir şirkete tüm enerjisini yatırmak istemeyecektir. Bu da şirketteki verimliliği gün geçtikçe düşürecektir.