21. yüzyılın en sağlıklı besinlerinden biri olarak görülen kefir, 30 farklı “iyi huylu” bakteriler de dahil olmak üzere birçok biyoaktif bileşik içeren probiyotik bir içecektir.
Laktik asit bakterileri gibi bu probiyotikler, bağışıklık fonksiyonunu güçlendirmeye ve zararlı mikroplara, kanserojen öğelere karşı savaşmaya yardımcı olabilir, ayrıca çoğu sindirim sorununu iyileştirmenin anahtarı olarak kabul edilirler.
Hala merak ediyorsanız: Kefir içmeli miyim? Cevap aşağıda, bu süper içecek hakkında bilmeniz gerekenler ve onu neden bir sonraki alışveriş listenize eklemeyi düşünmeniz gerektiğini sizler için anlattık.
2. Bağışıklığı Arttırabilen Probiyotikler İçerir
Kefir, bağışıklık sisteminizi harekete geçirmeye yardımcı olan biyotin ve folat gibi birçok probiyotik, bileşik ve besin içerir.
Özellikle tek başına kefire özgü bir probiyotik suş, Lactobacillus Kefiri olarak adlandırılır ve çalışmalar, salmonella ve E. coli gibi zararlı bakterilere karşı savunmaya yardımcı olduğunu öne sürer. Bu bakteri suşu, bir avuç diğeriyle birlikte, bağışıklık sistemini modüle etmeye yardımcı olur ve zararlı bakterilerin büyümesini engeller.
Ayrıca sadece bu probiyotik içecekte bulunan başka bir güçlü bileşik, kefiran adı verilen ve kandida ile savaşabilen antimikrobiyal özellikler içerdiği gösterilen, çözünmeyen bir polisakkarit içerir.
Ek olarak, oksidatif stresi, kolesterolü ve kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olma özelliğine sahiptir. Bir çalışma, bu içecekte bulunan bakteri popülasyonlarının bir dizi metabolik sendrom parametresi üzerinde olumlu etkilere sahip olduğuna dair kanıt buldu.