girisimcilerin-unutmamasi-gereken-10-cumle

Girişimci olmak ile istemek arasında fark var. Biri pes ederken diğeri hiçbir koşuda vazgeçmeden yoluna devam eder. Girişimci karşılaştığı her durumla ilgili bir tecrübe edinir. Zaman içerisinde daha güçlü ve daha ileri görüşlü hale gelir. Başarısızlıkları onu daha da kamçılar ve daha iyi projeler ortaya çıkarmasını sağlar. Bu şekilde tutarlı olmak gerekir girişimci olabilmek için.

Ülkemizde yurt dışında çok başarılı girişimciler bulunmaktalar ve milyonlarca dolarlık hatta milyarca dolarlık girişimler ortaya çıkarmaktadırlar. Durum böyle iken yeni girişimciler için aslında önemli bir avantaj ortaya çıkıyor. Bu girişimcilerin hikayelerini takip etmek onlar çoğu zaman tavsiyelerini paylaşırlar ve bundan çekinmezler. Aşağıda önemli paylaşılmış bazı cümleleri okuyacaksınız bunların hiçbirine yabancı değilseniz hepsi basit ve temel şeyler ancak mesele uygulamakta ve prensip haline getirmekte.

Girişimcilerin Unutmaması Gereken 10 Cümle

  1. Finansallarınız konusunda özenli olun. Finansal tablolar karşısında kendinizi geliştirin. Nakit Akış Tablosunu iyi öğrenin.
  2. Hayal kurun ama hayalperest olmayın. Girişiminizin güçlü ve zayıf yanlarını bilin.
  3. Uzun vadeli planlalar yapın ve hedefler koyun. Ayrıca bu hedeflerin motivasyon aracınız olmasını sağlayın.
  4. Hiçbir zaman rakibimiz yok demeyin. Pazar analizini iyi yapın.
  5. Müşteri kitlenizi tanıyın bunun için çalışmalar yapın.
  6. Ekip önemli. İyi bir ekip kurmak için çok araştırın çok görüşme yapın. Zayıf olduğunuz alanlarda güçlü insanları işe alın.
  7. Ben yerine Biz demeyi öğrenin.
  8. Havaya girmeyin. Yeni girişimlerin %80′ ilk yıl batıyor. Büyüme hedeflerinize ulaşmaya çalışın ve iş disiplininizi bozmayın.
  9. Stres ve baskı yönetimi konusunda kendinizi geliştirin. Arada kendinize vakit ayırın ve sevdiklerinizle vakit geçirin. Bu yol uzun bir maraton arada nefes almanız gerektiğini unutmayın.
  10. Yatırımcı için aceleci olmayın. Yatırım almaya karar verdiğinizde ise mentorluk yapacak kişileri tercih edin. Yatırımcının sizden bir şeyler beklediğini unutmayın.